Welke e-liquid ga jij kopen?

Als je voor het eerst e-liquid gaat kopen is het belangrijk dat je weet waar je op dient te letten. Koop je de verkeerde e-liquid dan zal jouw eerste damp ervaring niet prettig zijn, veel consumenten haken ook op dit moment helaas al af en schrijven de nep sigaret af. Om te voorkomen dat jouw een dergelijke situatie overkomt adviseren wij je onderstaand artikel te lezen.

Wat is e-liquid

E-liquid is eenvoudig gezegd een nicotine oplossing waar zoetstoffen aan toe gevoegd zijn die ervoor zorgen dat wij een lekkere smaak ervaren tijdens het dampen van onze e-sigaret. Je kent het wel al die verschillende smaken die verkrijgbaar zijn van tabak, fruit snoep, frisdrank en nog veel meer. De meeste e-liquids zijn opgebouwd uit vier ingrediënten; propyleen glycol (PG), door deze werkzame stof ervaar je tijdens het dampen de kriebel in je keel die een roker van een sigaret ook ervaart. Doormiddel van plantaardige glycerine (VG) worden er verschillende smaken e-liquid gecreëerd, zoals net uitgelegd. Deze twee genoemde ingrediënten worden ook in de Europese voedingsindustrie gebruikt. Verder zit in e-liquid ook water en indien de damper het wil uiteraard ook nicotine. Bijna alle e-liquid kan worden gedampt met iedere e-sigaret, er bestaan e-liquids die minder vloeibaar zijn en erg stroperig zijn. Als je deze wil dampen dien je een e-sigaret te gebruiken met een hoog voltage.

Welke e-liquid is de juiste voor mij

Wil je voor het eerste e-liquid gaan kopen? Dan kan ik mij voorstellen dat dit een lastige opgave is aangezien er zoveel smaken te verkrijgen zijn. Het is zaak dat je een smaakje uitkiest dat je lekker vindt, ben je een zoute kou dan is aardbei of framboos misschien wel een zeer geschikte smaak. De keuze van welke smaak je wil gaan dampen kunnen wij jou niet in adviseren, smaken zijn tenslotte een persoonlijke voorkeur en die verschillen dan ook sterk van elkaar. Wel kunnen wij zeggen dat tabak e-liquid de meest verkochte is. Waar wij wel advies over kunnen geven is het nicotine gehalte, als je wil beginnen met dampen is het belangrijk dat je het juiste nicotine gehalte gaat dampen. E-liquids zijn buiten verschillende smaken ook verkrijgbaar in vier verschillende nicotine gehaltes; 0, 6, 12 en 18mg nicotine per ml e-liquid. Het kiezen van het juiste nicotine gehalte is een kwestie van proberen, om je alvast op weg te helpen hebben wij je een richtlijn gegeven welk nicotine gehalte het meest geschikte voor jou kan zijn. Echter is dit een richtlijn, het is een kwestie van proberen welk nicotine gehalte jij het meest prettig vindt dampen, die neem je. 0mg, voor stoppers of niet rokers 6mg, lichte light sigaretten/shag 12mg, standaard sigaretten/shag 18mg, sterke sigaretten/shag

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *