Gezond met koolhydraatarm

Wil jij gezonder gaan leven? Dan moet je echt gaan overwegen over te stappen op koolhydraatarme voeding. Goede koolhydraatarme recepten halen namelijk meer dan het beste in je naar boven. In dit artikel lichten we kort de gezondheidsvoordelen toe die gepaard gaan aan koolhydraatarme voeding. Maar eerst leggen we de definitie verder uit.

Wat houdt “koolhydraatarm” in?
Het idee van koolhydraatarme voeding is dat je minder koolhydraten gaat eten. Dat komt van de gedachte dat mensen dikker zijn geworden naarmate de voedingsindustrie meer suikers toe is gaan voegen aan onze voeding. Snelle koolhydraten worden door ons lijf sneller opgeslagen als vetten en maken ons dus onnodig dik. Door te minderen met die snelle koolhydraten kunnen we het tij keren en afvallen. Maar, zoals gezegd, zijn er veel meer voordelen denkbaar.

Voordelen van koolhydraatarm eten en drinken
Los van het feit dat je met koolhydraatarm eten en drinken veel gewicht kunt verliezen, zijn er nog deze vier belangrijke voordelen op het gebied van je gezondheid:
– Je loopt een minder grote kans op diabetes (suikerziekte), omdat je veel minder suikers binnenkrijgt;
– Omdat je gezond eet en drinkt, zal je cholesterolgehalte een stuk lager (en dus gezonder) worden;
– Vanwege het ontbreken aan zout in je voeding zal tevens je bloeddruk enorm zakken en je hartslag gezonder worden;
– Door het eten en drinken van koolhydraatarme gerechten krijg je veel energie en zal je een stuk lekkerder en fitter in je vel komen te zitten.
Mocht je dus nog twijfelen, dan weet je nu zeker dat je aan de slag kan met een koolhydraatarm dieet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *